Hans Vanaken en Tessa Wullaert winnen de Gouden Schoen

Hans Vanaken mag zich officieel de beste voetballer van de Belgische competitie noemen. De stervoetballer van Club Brugge won gisteravond de Gouden Schoen, dat is de belangrijkste voetbalprijs in ons land. Bij de vrouwen won Tessa Wullaert.

Gouden Schoen

Het was gisteravond feest in voetballand! Sportjournalisten, scheidsrechters, spelers en alle andere belangrijke mensen uit de voetbalwereld kwamen samen voor het Gala van de Gouden Schoen.

Feest bij Club Brugge

Eén ploeg was de absolute winnaar van de avond: Club Brugge. De landskampioen won maar liefst vier prijzen, wow!

Doelman Simon Mignolet werd de beste keeper, coach Philippe Clement werd de beste trainer en verdediger Clinton Mata won de prijs voor het beste doelpunt. Maar de hoofdprijs ging naar stervoetballer Hans Vanaken!

Vanaken

Tessa Wullaert

Bij de vrouwen mag Tessa Wullaert zich de beste Belgische voetbalster noemen. De superspits van Manchester City wint de prijs al voor de derde keer en was daar heel blij mee:

"De Gouden Schoen winnen is altijd bijzonder. Of het nu de eerste of de derde is, ik vind ze allemaal even mooi!"

Tessa

De prijs voor Beste Belg in het Buitenland ging naar Eden Hazard. Ook voor de kapitein van de Rode Duivels is het al de derde keer dat hij die prijs wint.

Modeshow

Ieder jaar doen alle voetbalsterren hun uiterste best om er zo goed mogelijk uit te zien op het Gala, kijk maar even naar de foto's hieronder:

Dieurmerci Mbokani, Royal Antwerp FC

Mbokani

Mehdi Carcela, Standard Luik

Carcela

Emmanuel Dennis, Club Brugge

Dennis

Jordan Botaka, Sint-Truidense VV (rechts op de foto)

Botaka

16 januari 2020

Loading icon