Olympische Spelen uitgesteld tot 2021

De Olympische Spelen in Japan gaan dit jaar niet door. Dat hebben de Japanse premier en de organisatoren samen beslist. De spelen worden uitgesteld naar de zomer van 2021.

Coronacrisis

De Spelen stonden gepland van 24 juli tot 9 augustus, maar door de coronacrisis waren er heel wat twijfels of de Olympische Spelen wel konden doorgaan. 

Over heel de wereld zijn er al meer dan 375.000 besmet met het coronavirus. Dat cijfer blijft stijgen. 

Uitstel naar 2021

Atleten kunnen zich door het virus niet goed voorbereiden en voor de organisatoren is het ook moeilijk om alles op tijd klaar te krijgen. 

De Japanse premier en de organisatoren hebben daarom beslist om het grootste sportevenement van de wereld met een jaar uit te stellen, naar de zomer van 2021.

Naam blijft hetzelfde

De olympische vlam heeft van Olympia in Griekenland gereisd naar Japan. Daar zal de vlam nu blijven. Ook de naam "Tokyo 2020" blijft bestaan, ook al worden de Spelen dus een jaartje uitgesteld.

Eerste keer

Het is de eerste keer in 124 jaar dat de Olympische Spelen worden uitgesteld. Het gebeurde wel al drie keer door de Eerste en Tweede Wereldoorlog. Maar nu zorgt de coronacrisis dus voor uitstel.

Heel jammer

Ook de Belgische atleten keken hard uit naar de Olympische Spelen van deze zomer. In het filmpje hieronder zie je hoe Nina Derwael, Remco Evenepoel en Nafi Thiam op het uitstel reageren:

Je hebt de Flash player nodig om deze video te bekijken. Je kan deze hier downloaden.

24 maart 2020

Loading icon