Het Songfestival gaat door, maar op een andere manier

Vorige week kregen de fans van het Eurovisiesongfestival triest nieuws, want het liedjesfestival gaat dit jaar niet door. Maar niet getreurd! Verschillende landen doen er alles aan om het Songfestival toch te laten doorgaan. Op een andere manier natuurlijk.

Verenigd Koninkrijk

De Britse openbare omroep zendt op 16 mei een programma uit over het Eurovisiesongfestival: "Eurovision: Come Together.

Alle inzendingen van dit jaar zullen in de show te zien zijn, maar ook enkele superbekende Songfestival-optredens van vroeger.

Nederland

En ook in Nederland, waar het Songfestival georganiseerd wordt, denken ze aan manieren om toch iets leuks te doen met het jaarlijkse liedjesfestival.

Zo komt er vanaf 10 april een ander Songfestival op YouTube! Daarin zullen computers proberen om een even goed Songfestival-nummer te maken als Duncan Laurence. Hij won vorig jaar het festival met zijn liedje ‘Arcade’.

In totaal zullen dertien landen meedoen aan de wedstrijd, ook België. Spannend!

Wat gebeurt er volgend jaar?

Het blijft dus nog even wachten op het échte Eurovisiesongfestival. In 2021 komt elk land met een nieuw nummer. Ook Hooverphonic, onze Belgische inzending. De band van Alex Callier mag volgend jaar opnieuw naar het liedjesfestival gaan. Zoals gepland, maar dan een jaartje later! 

25 maart 2020

Loading icon