Wout van Aert en Sofie De Vuyst zijn de beste Belgische wielrenners

Wielrenners Wout van Aert en Sofie De Vuyst zijn uitgeroepen tot ‘Flandriens van het jaar’, dat zijn de beste wielrenners van België. Ze werden uitgekozen door hun collega-wielrenners.

Van Aert

Gisteravond kwamen alle Belgische wielrenners samen voor het gala van de Flandrien. Voor dat gala stemmen alle wielrenners op de beste wielrenner van vorig seizoen. Dit jaar zijn dat Wout van Aert en Sofie De Vuytst, proficiat! 

Remco Evenepoel werd nipt tweede met maar één punt verschil, terwijl hij nog maar negentien jaar is! #saywhat

Wout van Aert werd vorig jaar Belgisch kampioen tijdrijden én hij won een rit in de Ronde van Frankrijk. Ook in andere wedstrijden werd hij vaak tweede of derde. Volgens de andere Belgische wielrenners was hij dus de allerbeste. Wauw! 

Zware blessure

De laatste tijd was Waut Van Aert vooral in het nieuws omdat hij in diezelfde Ronde van Frankrijk zwaar geblesseerd geraakte door een stevige val. Daardoor kan hij nog steeds niet fietsen.

Wout

Gelukkig gaat het al een stuk beter met Wout. Hij was zelf ontzettend blij met de prijs, maar toch feliciteerde hij de andere wielrenners:

“Het is een grote eer om voor Remco Evenepoel te eindigen, al is die nog maar negentien”

Supersofie!

Sofie de Vuyst was dan weer de allerbeste bij de vrouwen. Ook zij heeft een supersterk seizoen achter de rug. Ze won bijvoorbeeld de Brabantse Pijl. Sofie was ook beresterk in de Ronde van Italië en werd vaak tweede of derde in andere ritten. Ook voor haar is de trofee dus dik verdiend!

Sofie

Karrewietreporter Juliette ging Van Aert feliciteren en vroeg hem hoe het nu met hem gaat: 

Je hebt de Flash player nodig om deze video te bekijken. Je kan deze hier downloaden.

6 november 2019

Loading icon