Rusland zwaar gestraft: geen Olympische Spelen en WK

De  komende vier jaar zal je geen Russische atleten meer zien tijdens grote internationale sportevenementen. Dat komt omdat de atleten daar verboden producten hebben gebruikt waardoor ze beter presteren. Daarom zijn ze nu gestraft!

Russen

Rusland zal niet te zien zijn op de Olmpyische Spelen deze zomer, de Olympische Winterspelen en op het WK voetbal van 2022. 

Eigen schuld, dikke bult

Maar wat hebben de Russen nu precies mispeuterd? Heel wat atleten hebben verboden producten genomen waarvan ze beter gaan sporten. We kennen zulke producten ook als doping.

Maar doping is illegaal en daarom is Rusland gestraft door het Wereld Anti-Doping Agentschap, dat is de organisatie die uitzoekt welke landen er op die manier valsspelen.

En de atleten?

Voor sommige Russische atleten is die straf niet eerlijk, omdat niet élke sporter in Rusland doping neemt. Daarom mogen de atleten wel deelnemen aan grote sportevenementen onder een neutrale vlag. Dat betekent dat ze niet voor een land sporten, maar voor zichzelf.

Ook mogen de atleten wel meedoen aan alle Europese evenementen, zoals het EK voetbal van deze zomer. Onze Rode Duivels zullen het dus nog steeds opnemen tegen de Russen.

9 december 2019

Loading icon