Wat wil jij later worden?

Een aantal Karrewieters stellen het beroep van hun mama of papa voor. Die beroepen zijn soms heel speciaal! Deze kinderen vertellen hoe een dagje er bij hen aan toegaat.

Eddy is vuilnisman. Hij zorgt ervoor dat ons vuilnis op de juiste plek terecht komt en kan verwerkt worden. Dochter Laura ging voor een dagje mee op ronde.


Swen is een game-ontwerper. Zijn stiefdochter Alexandra wil er alles over weten!Mama Bie is vroedvrouw. Haar dochter Anna vindt werken met baby'tjes ook heel leuk! Vandaag gaan ze samen op stap.Papa Eric is begrafenisondernemer. Zijn dochter Kyara helpt voor één keer mee.


Mama Tamara is circusartieste in het Malter-circus. Haar zoon Maximiliano wil het misschien later ook wel worden.Leerlingen uit het zesde leerjaar moeten nu ook al een belangrijke beslissing nemen, want naar welke grote school moet je gaan? Hou je van techniek en elektronische snufjes, dan kies je misschien een technische richting. Of misschien hou je meer van talen en ga je naar het ASO. Het kan ook zijn dat je altijd al bakker of kok wou worden en dat kan in een beroepsschool. Je ziet, zo’n keuze is niet gemakkelijk!

Gelukkig bestaan er mensen die je kunnen helpen om je studiekeuze te bepalen. Zo kun je het beroepenhuis bezoeken met je ouders, waar je de kans krijgt om verschillende beroepen te ontdekken! Klik op de foto links voor meer informatie!

Je hebt de Flash player nodig om deze video te bekijken. Je kan deze hier downloaden.
Loading icon