Vlees uit het laboratorium

gekweekte hamburgerWetenschappers hebben de allereerste 'gekweekte hamburger' voorgesteld. De uitvinder hoopt dat 'gekweekt vlees' binnen 20 jaar echt vlees zal vervangen. Gisteren mochten twee mensen als eerste proeven.

De gekweekte hamburger is gemaakt van een heel klein stukje vlees van een levende koe. Wetenschappers uit Nederland zijn er in geslaagd dat kleine stukje te laten groeien tot een hele hamburger. Daarvoor stopten ze het vlees in een proefbuis en voegde er groeimiddel aan toe.

Een 'gekweekte hamburger' heeft een aantal voordelen. Het is diervriendelijk, want er hoeven geen dieren voor te worden geslacht. Het is ook goed voor het milieu, want om veel dieren te kweken heb je veel water en voedsel nodig.

gekweekte hamburger gebakkenGisteren mochten twee mensen de hamburger als eerste proeven. Volgens hen is er niet zo veel verschil met een gewone hamburger. Alleen de smaak vonden ze wat flauw. De uitvinder wil zijn hamburger nog verbeteren. Ten vroegste binnen 20 jaar zou het gekweekte vlees in de winkel kunnen liggen.

 

Zou jij een gekweekte hamburger eten?

6 augustus 2013

Loading icon