Weetjes over muggen

De zomer heeft heel veel voordelen, maar muggen zijn daar geen voorbeeld van. De zoemende, stekende insecten zijn voor vele mensen een nachtmerrie tijdens zomernachten. Enkele dingen die je over muggen moet weten:

Er zijn ongeveer 3500 soorten muggen in de wereld. In ons land komen er tussen de 20 en de 30 soorten voor.

De meeste muggen zijn vegetariërs. Net zoals bijen leven de meeste muggen vooral van nectar.  Maar een klein deel van alle muggen zijn steekmuggen.

Sommige mensen worden vaker gestoken door muggen dan andere. Dat kan veel oorzaken hebben. Mensen die een warme lichaamstermperatuur hebben en veel zweten zijn extra aantrekkelijk voor muggen. Na het sporten ben je bijvoorbeeld een lekkere snack voor muggen. Steekmuggen zijn ook dol op de geur van zweetvoeten.

Ook je bloedgroep speelt een rol in hoe graag muggen je zien. Muggen hebben een voorkeur voor bloedgroep 'O'. Mensen met bloedgroep 'A' hebben minder  kans op muggenbeten.

1 op 10 mensen hebben het geluk dat ze bijna nooit gestoken worden. Deze gelukzakken hebben een lichaamsgeur waar muggen echt niet tegen kunnen. Waarom dat zo is, kan niemand voorlopig verklaren. 

12 augustus 2013

Loading icon