Egypte zet zich schrap voor meer protest

jonge betogerDe onrust in Egypte blijft voortduren. Sinds woensdag zijn er al heel wat gewonden en zelfs doden gevallen bij wederzijds geweld tussen volgelingen van de oud-president en het leger. Vandaag zijn opnieuw vele duizenden betogers op straat gekomen.

De volgelingen van oud-president Mursi protesteren al weken tegen de afzetting van de oud-president door het leger. Het leger wil dat de betogers stoppen met hun protest. Sinds woensdag is het leger op straat gekomen om de betogers weg te jagen, maar die laten zich niet doen.

Barack ObamaIn verschillende steden in Egypte zijn er opnieuw grote protestmarsen. De betogers houden 'een dag van woede'. De sfeer is overal heel gespannen, want ook het leger is  massaal aanwezig in de straten. Nu al is duidelijk dat er opnieuw heel wat slachtoffers zijn gevallen.

Over heel de wereld wordt de situatie in Egypte gevolgd. Verschillende leiders van andere landen hebben opgeroepen om geen geweld meer te gebruiken. Ook de Amerikaanse president Obama deed dat (zie foto).


16 augustus 2013

Loading icon