Leuke tips om met je peuter of kleuter buiten te spelen

Buitenspelen met kleuters en peuters

Buiten spelen is goed voor kinderen, ook voor kleuters en peuters. Maar wat doe je me zo’n kleine ukjes in je tuin of het park. We zetten jullie alvast op weg met 4 activiteiten die jouw kind gegarandeerd heel leuk zal vinden.

  1. Je uitleven zonder iets stuk te maken, waar kan dat beter dan buiten. Zorg er dan ook voor dat je kind zich buiten helemaal kan uitleven door zelf een hindernissenparcours te maken waarop ze kunnen klimmen, sluipen of tuimelen. Veel heb je er niet voor nodig. Met wat stoelen, planken of bloempotten kom je al ver. Maak een afwisselend traject doorheen de tuin. Pret gegarandeerd.
  2. Met ‘Ik zie, ik zie...’ kan je kleine spruit op ontdekking gaan in jullie eigen tuin of een park in de buurt. Zoek twee identieke stickervellen. Plak de stickers van het eerste vel op papieren borden die je verstopt in de tuin. Niet alle borden moeten even makkelijk te vinden zijn. Hang er ook een paar wat hoger, of achter het hoekje. Het andere stickervel geef je samen met een leeg papier aan je kind. Telkens al er een bord gevonden wordt, mag hij/zij dezelfde sticker van zijn stickervel pakken en op het papier plakken. Dat wordt zoeken tot alle stickers gevonden zijn.
  3. Niets zo leuk als op zoek gaan naar een schat in de tuin, het park of het bos. Bedenk een paar leuke opdrachten die je kleine uk leiden naar een echte schat. De verrassing zal dan ook groot zijn wanneer ze een verstopte doos vinden met daarin hun favoriete vieruurtje of andere kleine verrassing.
  4. Kleine kinderen vinden memory altijd leuk, dus wat denk je van een reuze memory die je in de tuin of het park kan spelen? Makkelijk zelf te maken en leuk voor het hele gezin. Druk op A4 of A3 papieren afbeeldingen af. Wil je ze meer dan een keer gebruiken, dan kan je ze best ook even plastificeren. 
    >Hier kan je alvast de Ketnet Jr. dieren memory afdrukken. Veel plezier!


Maak er een leuke buitenspeelnamiddag van!

Loading icon