Besmettelijke longvirus duikt ook in Frankrijk op

In Frankrijk liggen drie mensen in het ziekenhuis omdat ze besmet zijn met het coronavirus. Dat is het longvirus dat vooral in China al verschillende mensen besmet heeft. Het is de eerste keer dat het virus in Europa opduikt, maar wetenschappers zeggen dat we ons geen zorgen moeten maken.

China

Het besmettelijke virus komt uit China, maar nu zijn ook drie mensen uit Frankrijk besmet geraakt. Ze zijn alledrie onlangs in China geweest. Waarschijnlijk hebben ze het virus daar opgelopen en zijn ze dan naar Frankrijk gegaan.

Ze liggen nu in het ziekenhuis. De Franse dokters doen er alles aan om de patiënten zo snel mogelijk te genezen. Ze worden ook helemaal afgezonderd, om er voor te zorgen dat ze geen andere mensen kunnen besmetten.

Moeten we ongerust zijn? Nee!

Wetenschappers zeggen dat we niet ongerust moeten zijn. Alle ziekenhuizen in ons land zijn verwittigd en weten wat ze moeten doen als hier iemand besmet zou geraken.

China

Ook de minister van Volksgezondheid volgt alles heel goed op. Zodat ze kan ingrijpen als dat moet. Maar dat is nu helemaal nog niet nodig. We moeten dus geen mondmasker dragen en ons geen zorgen maken.

Het virus verspreidt zich vooral in Aziatische landen zoals China. 1300 mensen zijn besmet en 41 mensen zijn gestorven. Dat zijn vooral oudere mensen met een zwakke gezondheid.

Nieuw ziekenhuis

In China wordt nu supersnel een nieuw ziekenhuis gebouwd om zoveel mogelijk besmette mensen te kunnen verzorgen. Er wordt met man en macht gewerkt want volgende week moet het ziekenhuis al klaar zijn.

Kraan

Chinees Nieuwjaar?

Vandaag vieren de Chinezen ook Nieuwjaar. Maar door het virus mogen miljoenen Chinezen niet reizen in het land. Daardoor kunnen heel wat mensen hun familie niet gaan bezoeken.

China

25 januari 2020

Loading icon