Monopoly... met tramhaltes

De MIVB, het bedrijf achter de bussen, trams en metro's in Brussel, heeft een eigen versie van Monopoly uitgebracht. Straten zijn vervangen door bus- en tramhaltes en ook de bekende pionnetjes zijn aangepast.

Het spel gaat als volgt: In Monopoly staan er op het bord allemaal straten. Die straten kan je kopen en als andere spelers er dan op komen met hun pion, moeten ze betalen. Wie op het einde het meeste nepgeld heeft, wint het spel. In de gewone Monopoly zijn dat straten als de Nieuwstraat in Brussel of de Meir in Antwerpen, maar in de nieuwe versie van de MIVB staan er bus en tramhaltes op zoals Simonis en Montgomery. Naast de straten zijn ook de klassieke pionnen aangepast. Geen hondje, hoed of boot, maar wel een metro, tram, bus, auto of fiets. Op de kanskaarten staan er teksten als "U heeft besloten uw auto op te geven: u ontvangt de premie van 150 M".

Foto: STIB/MIVB

Het spel werd mee ontwikkeld door Ivan. Hij werkt al 14 jaar bij de MIVB en maakt er de dienstroosters van de bestuurders. In zijn vrije tijd maakt hij vaak gezelschapsspellen.

30 november 2017

Loading icon