Reuzegroot pandapark

China is dol op de reuzenpanda's. Dat wisten we al langer. Maar nu gaan de Chinezen toch wel heel erg ver voor hun lievelingsdier: China trekt de komende vijf jaar 1,3 miljard euro uit voor de bouw van een reuzegroot pandapark.

Het natuurpark wordt 2 miljoen hectare groot, dat is twee derde van de oppervlakte van België. Dankzij het natuurpark krijgen de panda's een aaneengesloten leefgebied in de Chinese provincie Sichuan. Dat is het enige gebied in de wereld waar de reuzenpanda's in het wild voorkomen. In het nieuwe park kunnen de dieren vrijuit soortgenoten tegenkomen. En de Chinese overheid hoopt dat de panda's daardoor ook sneller verliefd worden en baby's krijgen. Want de reuzenpanda is nog altijd een kwetsbare diersoort.

De 1,3 miljard euro gaat gelukkig niet alleen naar de panda's. Het dient ook om de infrastructuur van Sichuan te verbeteren. Dat wil zeggen dat er betere wegen, huizen, hotels, enzovoort moeten komen. China hoopt op die manier meer toeristen naar het gebied te lokken, die er vervolgens geld uitgeven. En dat is dan weer goed nieuws voor de plaatselijke bevolking, die nu heel arm is.

9 maart 2018

 

 

Loading icon