Tips over Pokémon GO

Moet ik als ouder mee op stap met mijn kind?

Ja en nee. Als je zeker wil zijn dat je kind veilig is, kan je best meegaan. Zo kan je je kind leren om aandacht te houden voor de omgeving zelfs wanneer het druk bezig is met spelen. Je kan ook een veilige omgeving zoeken zoals een park waar je kind samen met een vriendje Pokémon kan vangen. Als je kind nog jong is, kan je vanop een afstand een oogje in het zeil houden.

 

Hoe hou je het veilig?

Wanneer je samen met je kind speelt, is het belangrijk dat je op de omgeving let. Voor kinderen is het vaak moeilijk om tijdens het gamen ook op het verkeer te letten. Leer je kind te stoppen met het spel als het oversteekt. Vang een Pokémon voor of na het oversteken maar niet midden op straat. Of je kan ook gewoon een veilige plaats zoeken zonder auto’s in de buurt.

 

Moet ik het zelf eens uitproberen?

Dat is altijd een goed idee! Je ervaart dan zelf hoe het spel werkt. En je kind zal het leuk vinden om jou te leren wat het weet. Samen spelen kan ook heel ontspannend zijn. Het kan een hechtere band scheppen want je kind voelt dat je interesse hebt in iets wat voor jouw kind belangrijk is.

Hou je echt niet van gamen? Vraag aan een vriend of familielid om eens met je kind op stap te gaan!

 

Wat zijn de voordelen?

Je kind zal het leuk vinden om buiten te zijn en te stappen. Kinderen spelen vaak binnen en spelen games vanuit de zetel of aan een bureau. Pokémon GO zorgt voor een leuke afwisseling. Je kind krijgt meer beweging. Het leert kaartlezen en zich oriënteren en zal makkelijker contact leggen met anderen. Zeker voor verlegen kinderen of kinderen die zich wat eenzaam voelen kan dit helpen.

 

Waarop moet ik letten?

Je moet niet enkel letten op het verkeer, ook technisch moet je met een paar dingen rekening houden. Zo heb je mobiel internet nodig om te kunnen spelen en dat kost geld. Gelukkig blijft het dataverbruik van de app eerder beperkt. Je batterij van je toestel raakt ook snel leeg. Als je op een plaats komt waar Pokémon spelers zitten, zal je zien dat velen een extra batterij gebruiken. Je kan in het spel ook spulletjes aankopen. Zorg ervoor dat er geen betaalgegevens gekoppeld zijn aan het toestel waarop je kind speelt zodat het niet ongemerkt geld uitgeeft.

Loading icon