Zomertour 2019: Bereikbaarheid en toegankelijkheid

Toegankelijkheid

Is er een VGT tolk aanwezig?
Op de Ketnet Zomertour in Deinze op 27 juli zal er een VGT tolk aanwezig zijn.

Is de Ketnet Zomertour toegankelijk voor rolstoelgebruikers?
Op de Ketnet Zomertour in Mol (13 juli), Deinze (27 juli) en Kortrijk (31 augustus) wordt een rolstoelplatform voorzien, zodat iedereen kan genieten van de optredens.
Het platform is beschikbaar voor de rolstoelgebruiker en één begeleider.
Let wel: de plaatsen op het rolstoelpodium zijn beperkt. Kom dus op tijd om zeker te zijn van een plekje. Vooraf reserveren is niet mogelijk.
Op deze drie locaties wordt ook toegankelijk sanitair voorzien. Bij vragen kan je ter plaatse altijd terecht bij de Ketnet-medewerkers (te herkennen aan hun Ketnet t-shirt) en security-stewards.

Bereikbaarheid

Algemeen

De locaties van de Ketnet Zomertour zijn allemaal eenvoudig te bereiken met het openbaar vervoer. Er is ook overal een fietsstalling voorzien voor wie met de fiets komt.


Mol - 13 juli

 • Met het openbaar vervoer:
  Het treinstation van Mol is op wandelafstand van het Rondplein. Van daaruit vertrekken ook de bussen van De Lijn.
 • Met de wagen
  Je kan gratis parkeren op Parking De Nete (Den Uyt en Rivierstraat), Parking Hangarstraat en Parking Keirlandse Zillen. Van daaruit voorzien wij voetgangersbewegwijzering naar het evenement. Betalend parkeren (max. 4 uur) in het centrum kan op ’t Getouw.
  Mensen met een geldige parkeerkaart voor personen met een handicap hoeven geen geld in de parkeerautomaten te steken. Ook een parkeerschijf leggen is niet nodig. Ze mogen dus langer blijven staan dan de voorziene maximumtijd van twee uur.

Sint-Niklaas - 20 juli

 • Met het openbaar vervoer:
  Sint-Niklaas is makkelijk te bereiken met de trein vanuit Antwerpen, Gent en Mechelen. Het station ligt op wandelafstand van de Grote Markt.
 • Met de wagen
  In het centrum van Sint-Niklaas zijn er acht parkings. Volg de bewegwijzering P-route. Betalend parkeren vlakbij het event kan op de ondergrondse parking van de Grote Markt. Sint-Niklaas heeft een eigen stadsbussennet die een halte hebben op de Grote Markt evenals heel wat streeklijnen uit omliggende gemeenten. Meer informatie over onze parkings en bereikbaarheid vind je op www.sint-niklaas.be onder de rubriek mobiliteit.

Wenduine - 21 juli

 • Met het openbaar vervoer:
  Ketnet Zomertour Wenduine is het makkelijkst te bereiken via de kusttram (halte: Wenduine Centrum). Met de trein kan je tot in Blankenberge en van daaruit met de kusttram.
 • Met de wagen:
  In de buurt parkeren kan op parking Leopold II-laan, Van Gansberghehelling en Prins Albertpark. Iets verder kan je ook parkeren op parking Zwarte Kiezel. Van daaruit kan je de tram nemen naar Wenduine Centrum.

Deinze - 27 juli

 • Met het openbaar vervoer:
  Het treinstation van Deinze is gelegen in de Stationsstraat 75 en bevindt zich zo’n 750 m van het optreden. Er bevinden zich ook een aantal bushaltes op wandelafstand. Ontdek via de website van de lijn aan welke halte jouw bus stopt. (Het centrum is eenvoudig bereikbaar met de bussen van De Lijn.)
 • Met de wagen:
  Parkeren kan gratis op verschillende plaatsen op wandelafstand van het evenement: Peter Benoitlaan, Lucien Matthyslaan, Stadionlaan, Parking op de hoek Vaart Rechteroever/Slachthuisstraat, Parking in steenslag hoek Kongoplein/Kattestraat, Guido Gezellelaan (semi-publieke parking naast D-shopping), Stadionlaan t.h.v. het voetbalstadion. Vlakbij het event kan je parkeren op parking Brielpoort of de Kaaistraat (max 3 uur).

Diest - 25 augustus

 • Met het openbaar vervoer:
  Met de trein kan je je gemakkelijk van en naar Diest laten voeren. Er zijn rechtstreekse treinverbindingen vanuit Leuven, Brussel, Antwerpen, Hasselt, Tongeren en Luik. De uurregeling vind je op www.nmbs.be. Vanaf het station van Diest, is het 15 minuten wandelen tot op de Grote Markt.
 • Met de wagen:
  Er zijn 2 autosnelwegen in de buurt van Diest. E314 (afrit 24 Bekkevoort-Diest en afrit 25 Halen-Diest) E313 ( afrit 23 Geel-West - afrit 24 Geel-Oost)
  Al deze afritten zijn op ongeveer 20 minuten rijden van Diest. Je kan je wagen gratis parkeren net buiten de binnenstad op volgende parkings: Parking Citadel (ingang via Leuvensestraat), parking van het provinciedomein Halve Maan (Omer Vanaudenhovenlaan), parking Boudewijnvest.
  In de binnenstad kan je parkeren op parking Verversgracht (350 plaatsen) of op parking Veemarkt. Op parking Citadel kan je vlakbij het evenement parkeren.

Kortrijk - 31 augustus

 • Met het openbaar vervoer
  Het station van Kortrijk ligt op wandelafstand van het evenement.
 • Met de wagen
  Gratis parkeren kan op de P+R parking, Kortrijk Xpo of Wembley. Van hieruit kan je gratis met de bus naar de binnenstad reizen. In het centrum van Kortrijk zijn er vier ondergrondse parkings: P Veemarkt, P Schouwburg, P Houtmarkt en P Budabrug.
  Daarnaast zijn er twee afgesloten bovengrondse parking P Broeltorens en P Haven. Betalend parkeren vlakbij het event kan op p Schouwburg, P Dolfijnkaai 2 en P Haven.
  In de Burgemeester Nolfstraat (recht tegenover het Mandelaplein) zijn parkeerplaatsen voorzien voor mensen met een beperking (op vertoon van invalidenkaart)
Loading icon