Zomertour 2019: Extra info

Waar kan je ons vinden?

  • Zaterdag 13/07 op het Rondplein in Mol
  • Zaterdag 20/07 op de Grote Markt in Sint-Niklaas
  • Zondag 21/07 op de Rotonde (Rochehelling) in Wenduine
  • Zaterdag 27/7 op de centrumparking in Deinze
  • Zondag 25/8 op de Grote Markt in Diest
  • Zaterdag 31/8 op het Nelson Mandelaplein in Kortrijk


Is de Ketnet Zomertour gratis?

De Ketnet Zomertour is gratis toegankelijk voor iedereen


Welke artiesten komen er optreden?

Ketnet-wrapper Charlotte maakt er met tal van Ketnet-gezichten een spetterende show van. Kom mee zingen en dansen met De KetnetBand, Ketnet Musical Troep!, #LikeMe, Campus 12, Kaatje, Kamiel en Viktor en Biba & Loeba.


Wat kan ik doen op de Ketnet Zomertour?

Op de zomertour is er van 14.00u. t.e.m. 17.20 u. een show voorzien met tal van Ketnet-artiesten met twee onderbrekingen van 20 minuten. Daarnaast kunnen de kinderen in de selfiecorner op de foto gaan met hun favoriete artiesten en zijn er nog tal van leuke nevenactiviteiten en standjes zoals op een “echt festival”: een springkasteel en knutselactiviteit voor de allerkleinsten, de Ketnet jungle-run, en tal van leuke extra standjes. De animatie start om 13u30 (in Sint-Niklaas om 12u30).


Is er een meldpunt voorzien voor verdwaalde kinderen?

Om te voorkomen dat kinderen verdwaald geraken, kunnen er aan de stand van Libelle verdwaalbandjes worden afgehaald. Dit zijn armbandjes waar de kinderen de naam en het telefoonnummer van een ouders op kunnen schrijven.
Indien de kinderen toch verdwaald zouden geraken, worden ze naar de EHBO-stand gebracht.

Wat kan ik eten of drinken op de Ketnet Zomertour?

Op de Ketnet Zomertour zijn er verschillende kraampjes voorzien waar je eten en drank kan kopen. Frietjes, ijsjes, kindercocktails, frisdrank en snoep.


Is de zomertour makkelijk toegankelijk voor jonge kinderen en hun ouders?

Nieuw dit jaar is het peuterhoekje van Ketnet Junior, handig voor jong én ouders. Hier vind je onder andere een borstvoedingshoekje, luierkussens, vochtige doekjes, eetstoeltjes, een microgolfoven... En er is een medewerker van Kind & Gezin aanwezig om de jonge ouders bij te staan met raad en daad. Deze hoek biedt alle comfort om jullie uitstap zo aangenaam mogelijk te maken. Let op: luiers dien je zelf mee te brengen.

Deze peuterhoek vind je in de Ketnet Junior-hoek, speciaal ingericht voor peuters en kleuters, met tal van activiteiten voor de allerkleinsten. Zo is er een springkasteel van Kaatje en tal van kleurplaatjes.


Bieden jullie gehoorbescherming aan?

In samenwerking met CM worden er gratis oordopjes aangeboden aan de backstage-ingang. Wij hebben eveneens een beperkt aantal CM-hoofdtelefoons beschikbaar voor een waarborg van 20€ (enkel cash). £
Omdat het dragen van een hoofdtelefoon aangeraden is voor kinderen onder 10 jaar, geven wij voorrang aan de allerkleinsten. Voor meer info klik hier.


Worden er op de Ketnet Zomertour audities georganiseerd voor Ketnet Musical?

Er zullen dit jaar geen audities plaatsvinden voor de nieuwe Ketnet Musical.


Zijn de shows voorzien van extra toegankelijkheid?

Is er een VGT tolk aanwezig?
Op de Zomertour in Deinze (27 juli) zal een VGT tolk aanwezig zijn.µ

Is de zomertour toegankelijk voor rolstoelgebruikers?
Op de Ketnet Zomertour in Mol (13 juli), Deinze (27 juli) en Kortrijk (31 augustus) wordt een rolstoelplatform voorzien, zodat iedereen kan genieten van de optredens. Het platform is beschikbaar voor de rolstoelgebruiker en één begeleider. Let wel: de plaatsen op het rolstoelpodium zijn beperkt. Kom dus op tijd om zeker te zijn van een plekje.

Op deze drie locaties wordt ook toegankelijk sanitair voorzien.

Bij vragen kan je ter plaatse altijd terecht bij de Ketnet-medewerkers (te herkennen aan hun Ketnet t-shirt) en security-stewards.

Loading icon