Veelgestelde vragen

Algemeen

Mijn school staat op de Move tegen pesten-landkaart. Kan Ketnet op mijn school komen filmen of kunnen Sien en William Boeva langskomen op onze school?

Neen, helaas kunnen we niet langskomen bij alle scholen. Maar je school kan wel filmpjes maken van jullie actie en die vanaf 3 januari opladen op Ketnet.be. Wie weet worden jullie filmpjes wel getoond in de wrap op Ketnet, in Karrewiet of tijdens de live-uitzending op 4 februari.

Kunnen we promotiemateriaal krijgen van Ketnet?

Neen, Ketnet kan geen promomateriaal uitdelen aan alle scholen. Maar normaal heeft je school wel een pakket ontvangen met daarin al het materiaal van de Move tegen pesten met onder andere posters.

Ik word zelf gepest. Kunnen jullie me helpen?

Als je zelf gepest wordt, is het heel belangrijk om er met iemand over te praten: je ouders, je juf of meester, een tante, een grote broer, een vertrouwenspersoon op school… Zij kunnen mee nadenken hoe het pesten kan worden gestopt. Blijf er zeker niet alleen mee zitten. Het is belangrijk dat je er met iemand over praat, zodat hij of zij je kan helpen en de pesterijen ophouden.

Als je niet meteen weet met wie je erover kan praten, raden we je echt aan te bellen of te chatten met Awel (telefoonnummer 102 of www.Awel.be). Via dit gratis en anoniem telefoonnummer kan je met iemand praten die je zal begrijpen en je tips kan geven om het pesten te laten ophouden.

Over de speciale Move tegen pesten-uitzending

Wanneer weten we hoeveel kinderen hebben meegedaan aan de Move tegen pesten?

Kijk op 4 februari om 13.30 uur naar Ketnet. Dan verzamelen we met alle scholen zoveel mogelijk brullies en doen we de Move tegen pesten. Dan weten we hoeveel Ketnetters er juist meedoen.

Kan ik de speciale uitzending van de Move tegen pesten herbekijken?

Ja, je kan alles herbekijken op Ketnet.be

Over de Move tegen pesten-landkaart

Mijn school staat nog niet op de Move tegen pesten-landkaart.

Dat komt omdat nog geen enkele Ketnetter van jouw school zich heeft aangemeld. Ben je een Ketnetter en wil je je school registreren? Meld je dan eerst aan met je Ketprofiel. Ga daarna naar de Move tegen pesten-landkaart en klik op ‘brul mee tegen pesten’. Je kan nu je school registreren.

Ben je een school? Ga dan naar de Move tegen pesten-landkaart en klik op ‘Ik wil me aanmelden als school’. Volg daar alle stappen om jouw school officieel te registreren voor de actie.

Mijn school staat niet in de scholenlijst op de Move tegen pesten-landkaart.

Misschien is er wel een foutje geslopen in de naam van jouw school. Neem via dit formulier contact op met de redactie om de juiste gegevens van jouw school door te geven. Wij zorgen ervoor dat jouw school ook in de lijst komt.

Ik heb me als school geregistreerd maar ik heb geen e-mail ontvangen om mijn inschrijving te bevestigen.

Mogelijks is het e-mailadres dat wij hebben van jouw school niet correct. Neem via dit formulier contact op met de redactie om de gegevens na te kijken.

Ik heb me als school geregistreerd maar krijg geen unieke toegangslink of ik ben mijn link kwijt.

Als je school al op de kaart geregistreerd is, klik dan onderaan op de Move tegen pesten-landkaart op ‘Ik wil me aanmelden als school’. Daar kan je een nieuwe toegangslink krijgen. Kan je via deze weg geen link meer opvragen? Neem dan via dit formulier contact op met de Ketnet-redactie.

Hoe kan ik als school filmpjes en foto’s toevoegen?

Wanneer de school of één van de leerlingen zich aanmeldt op de Move tegen pesten-landkaart, krijg je een bevestigingsmail. Zodra je bevestigt, krijg je een tweede mail met een unieke toegangslink. Met deze unieke link kan je vanaf 3 januari foto’s en filmpjes opladen. Foto’s kan je rechtstreeks opladen, filmpjes moet je eerst op YouTube opladen. Je kan ons de YouTube link daarna doorsturen via de toegangslink.

Ik sta als school geregistreerd op de Move tegen pesten-landkaart maar doe toch niet mee. Hoe kan dit?

Minstens één van je leerlingen met een Ketprofiel heeft aangegeven dat hij of zij meedoet aan de Move tegen pesten. Hierdoor wordt je school geregistreerd op de Move tegen pesten-landkaart met een gele pin. Wanneer een school bevestigt dat zij met de hele school of een deel van de school deelnemen, wordt de pin blauw. Enkel scholen met een blauwe pin zijn ook officieel geregistreerd.

Kan ik ook alleen of met mijn vrienden of jeugdbeweging deelnemen aan de Move tegen pesten?

Natuurlijk! Iedereen kan meedoen aan de Move tegen pesten. Om je te registreren moet je eerst inloggen met je Ketprofiel. Ga daarna naar de Move tegen pesten-landkaart en klik links op ‘brul mee tegen pesten’. Onder de lijst met scholen staat een link voor iedereen die niet via een Vlaamse school deelneemt. Registreer je via deze link, word je wel meegeteld in de officiële telling van de Move tegen pesten. En zo krijg je een badge op je Ketprofiel.

Loading icon