Intrede van de Sint

Op zaterdag 18 november is het eindelijk weer zover, dan komt de Sint met zijn stoomboot aan in Antwerpen.

Bart Peeters zal Sinterklaas verwelkomen, samen met burgemeester van Antwerpen. Sarah en Sien zullen er ook zijn om alles live te volgen!

De stoomboot meert aan tegen het ponton aan het Steen. Van daaruit wandelt de Sint via het Steenplein de kaai op om dan door de Suikerrui naar de Grote Markt te wandelen. Onderweg nemen de Pieten je tekeningen aan en delen ze snoep uit. 

Sint

 

Wandelroutes

Er zijn verschillende wandelroutes van het Steenplein naar de Grote Markt. Je kan de gemakkelijkste en snelste route kiezen om zo weinig mogelijk van het spektakel te missen. Hieronder op het kaartje zie je de wandelroutes!

Plan

1. Zone Steenplein

De boot van de Sint zal aanmeren aan de kade van het Steenplein rond 13.45 uur. Voor wie graag de Sint wil zien aankomen met de boot is er plaats op het plein en op de wandelbrug van het Zuiderterras. 

2. Zone Grote Markt

Op de Grote Markt kan je vanaf 13 uur genieten van optredens. Om 13.30 uur begint het optreden van De KetnetBand en Kaatje! Rond 14.30 uur zal de Sint daar zijn toespraak geven vanop het balkon van het stadhuis.

3 + 4. De snelste weg naar de Sint

Omdat er heel veel mensen de toespraak van de Sint willen horen, is het altijd erg druk in de richting van de Grote Markt.  Via deze routes kan je naast het parcours vlotter doorstappen.

5. Boot

De boot komt rond 13.45 uur toe aan de kade van het Steenplein.

6. Route van de Sint

Dit is de weg die de Sint en zijn Pieten zullen afleggen tot aan de Grote Markt. Je kan overal langs deze route naast de weg staan om de Sint en zijn Pieten te verwelkomen!

7. Stadhuis

Vanop het balkon geeft de Sint zijn toespraak rond 14.30 uur.

8. Rode Kruis

Dit zijn de twee EHBO-standen van het Rode Kruis.

9. Podium

Vanaf 13 uur wordt de intrede feestelijk ingezet op de Grote Markt, gevolgd door een spetterend optreden van De KetnetBand en Kaatje!

10. Ketnet-stand

Haal hier je Ketnet-ballon op een stokje en je Sint-boekje

Programma

13.00 uur: Het feest begint op de Grote Markt!

13.30 uur: Optreden van De KetnetBand op de Grote Markt met intermezzo van Kaatje en Viktor

13.45 uur: De boot komt toe aan het Steenplein

14.30 uur: De Sint komt toe op de Grote Markt en geeft een toespraak!

 

Live meekijken

Op zaterdag 18 november kan je vanaf 13.30 uur live meekijken op tv (Eén en Ketnet!), maar ook op Ketnet.be en in de Ketnet-app.

'S avonds wordt de volledige intrede nog eens uitgezonden op Ketnet. Je kan het dan ook herbekijken op Ketnet.be en in de Ketnet-app.

 

Belangrijk

De politie vraagt aan de bezoekers om grote tassen en rugzakken zoveel mogelijk thuis te laten.
Er zijn heel wat wegenwerken in en rond Antwerpen, dus vertrek op tijd! Check: http://www.slimnaarantwerpen.be om de slimste weg te kiezen!
Vermijd grote rugzakken.

Vanaf 13.00 uur is de Scheldekaai volledig verkeersvrij. Geen toegang voor auto's tot na het einde van de intrede. (rond 15u30).

Je hebt de Flash player nodig om deze video te bekijken. Je kan deze hier downloaden.

 

Loading icon