Ontvoerde jongen (13) uit Genk is vrijgelaten

Een jongen van 13 jaar werd meer dan een maand geleden ontvoerd door een bende. De politie kon hem vinden en hebben hem vannacht bevrijd. Er zijn zeven mensen opgepakt. Je ziet hier alles over de ontvoering.

Je hebt de Flash player nodig om deze video te bekijken. Je kan deze hier downloaden.

Net een film

Het lijkt net op een verhaal van een misdaadfilm, maar het is echt gebeurd. Een 13-jarige jongen werd 42 dagen geleden door een bende ontvoerd in Genk. De bendeleden droegen maskers en hadden wapens bij.

Politie

Losgeld

De ontvoerders belden naar de ouders en vroegen miljoenen euro’s losgeld voor de jongen. Dat wil zeggen dat de ouders geld moesten geven en dan zou de bende hem vrijlaten.

Politie gezocht

Meteen na de ontvoering kwam de politie in actie. Ze werkten met meer dan honderd mensen om de jongen terug te vinden. Maar dat moest natuurlijk heel voorzichtig. Want ze wilden niet dat er iets met de jongen zou gebeuren.

Politie

Gevonden!

En vannacht is het de politie gelukt! Ze vielen binnen en konden de jongen bevrijden. Daarbij zijn er ook zeven mensen opgepakt die nu hun verhaal moeten doen bij de politie. Waarom de jongen ontvoerd werd, is nog niet duidelijk. Dat gaan ze nu onderzoeken.

Geschrokken?

Ben je geschrokken van dit nieuws? Praat er dan over met je mama, papa of iemand die je vertrouwt. Je kan ook praten met iemand van Awel, via telefoon of chat.

1 juni 2020

Loading icon