Opnieuw een Belg besmet met het coronavirus

Er is opnieuw een Belg besmet met het coronavirus. Dat heeft minister van Volksgezondheid Maggie De Block gezegd. De patiënt is een vrouw die onlangs in Frankrijk was. De vrouw heeft koorts en keelpijn, maar stelt het voor de rest goed en verblijft in het ziekenhuis. Volgens dokters en onderzoekers is ons land goed voorbereid op het virus.

Volgens Maggie De Block stelt de patiënt het goed

Volgens minister Maggie De Block stelt de patiënt het goed.

Uit Frankrijk

De vrouw kwam deze week terug uit Frankrijk en voelde zich niet helemaal goed. Ze kreeg last van keelpijn en hoest en is zelf naar het Universitair Ziekenhuis van Antwerpen gegaan. Na een aantal testen bleek dat de vrouw besmet is met het coronavirus.

De vrouw stelt het goed en is afgezonderd zodat ze niemand kan besmetten. Haar familie en de mensen waarmee ze in contact is geweest, worden ook onderzocht.

De patiënt is afgezonderd in het UZA

Het is de tweede besmetting in ons land. Een paar weken geleden kwam een West-Vlaamse man met het virus terug uit China. Die man is ondertussen helemaal genezen.

België is voorbereid

De Belgische ziekenhuizen zijn goed voorbereid op het virus. Dokters werken samen met experts over heel de wereld, zodat iedereen weet wat ze moeten doen.

Wanneer iemand naar het ziekenhuis komt met klachten, wordt die persoon meteen afgezonderd en getest. Karrewietreporter Milo ging lang in het ziekenhuis om te zien hoe dat gebeurt:

Je hebt de Flash player nodig om deze video te bekijken. Je kan deze hier downloaden.

1 maart 2020

Loading icon