Bosbranden in Australië

De bosbranden in Australië duren nu al weken. Doordat het erg warm is en hard waait, verspreidt het vuur zich erg snel. De brandweer zegt dat ze nog nooit zoveel hevige branden tegelijk hebben gezien.

Brand in de stad?

Nu brandt het vooral nog in gebieden waar er vooral veel natuur is. Daar zijn veel bomen en dus verspreidt het vuur zich sneller. Gelukkig wonen er in die gebieden niet zoveel mensen. Toch moesten er al duizenden mensen hun huis verlaten, om te overnachten op een veiligere plek.

Omdat de branden nu al zo hevig zijn, heeft de premier van Australië schrik dat de branden zullen uitbreiden naar grotere steden zoals Sydney. Daarom denkt hij eraan om het leger in te zetten om de brandweer te helpen bij de bluswerken.

Je hebt de Flash player nodig om deze video te bekijken. Je kan deze hier downloaden.

SOS koala

Niet enkel voor de natuur en voor de mensen zijn de branden gevaarlijk. Ook veel dieren moeten vluchten voor de vlammenzee. Er stierven al honderden koala's in de bosbranden.

Gelukkig kunnen er ook enkele dieren gered worden. Zij worden nu verzorgd in het koalaziekenhuis. Hulpverleners zoeken ook dit weekend nog naar overlevende koala's om hen te verzorgen en te genezen.

koala

De zomer in Australië moet nog beginnen. Daardoor wordt het de komende tijd alleen nog maar warmer en is de kans op nog meer branden groter.

10 november 2019

Loading icon