Het coronavirus opsporen via je smartphone? Dat kan binnenkort!

Apple en Google gaan samen technologie ontwikkelen om via smartphone de verspreiding van het coronavirus op te sporen.

Hoe werkt het?

Als je een smartphone hebt, dan kan je de app installeren. Die app onthoudt dan via bluetooth-signalen met wie je in contact komt.

Als je besmet raakt met het virus, dan kan je dat in je telefoon ingeven. Daarna krijgen alle mensen met wie je in contact kwam daar een melding van.

In je kot blijven

Op die manier weet iedereen of hij misschien besmet is door iemand anders. Zo'n app kan handig zijn wanneer de maatregelen terug wat minder streng zijn.

Als je dan melding krijgt dan je in contact bent gekomen met een besmette persoon, weet je dat je zelf ook beter nog even in je kot blijft.

app

In China doen ze het al

In China hebben ze al een ander systeem dat er erg op lijkt en dat is ook nodig, want sinds deze week mogen de mensen in China terug meer buiten komen. Dat komt omdat er elke dag minder besmettingen zijn.

Om te voorkomen dat het virus zich terug gaat verspreiden, heeft de overheid een speciale app ontwikkeld die toont wie besmet is en wie niet.

Telkens als je ergens naar binnen wil zoals bijvoorbeeld een supermarkt of het openbaar vervoer wil nemen dan moet je een QR-code op je telefoon laten scannen.

Groen, rood of oranje

Ben je gezond, dan krijg je code groen en mag je binnen. Mensen die bij besmette mensen in de buurt zijn gekomen krijgen code oranje en bevestigde coronabesmettingen krijgen code rode.

Kleurt je code oranje of rood, dan moet je meteen terug in quarantaine tot je genezen bent.

wuhan

11 april 2020

Loading icon