BTS last rustpauze in

De populaire Zuid-Koreaanse K-popband BTS last een pauze in. De zeven bandleden willen uitrusten en even kunnen genieten van "het normale leven van jonge twintigers".

 bts

Even uitrusten

Het is de eerste pauze van de boysband sinds ze doorbraken in 2013. Al die jaren hebben ze keihard gewerkt en veel records gebroken. Nu zijn ze aan rust toe.

Wanneer de band weer gaat optreden is onduidelijk, maar ze komen sowieso terug, zegt hun management. Hun manager vraagt uitdrukkelijk aan de fans om de bandleden tijdens hun vakanties met rust te laten.

Ken jij BTS?

De populaire jongensband uit Zuid-Korea verovert al enkele jaren de wereld. Zo kwamen ze in 2018 - uit het niets - op nummer één binnen in de Billboard 200. Dat is de hitlijst met de best verkochte albums in de Verenigde Staten.

En dat is wel héél bijzonder. Want de bandleden zingen niet in het Engels maar in het Koreaans en het Japans.

BTS-weetjes

BTS is de afkorting voor Bangtan Boys.

De boyband werd zes jaar geleden opgericht.

In de band zingen en dansen 7 jongens.

Ze brengen echte 'K-Pop'.

Maar wat is K-Pop?

K-Pop komt uit Zuid-Korea. Het is een muziekstijl die in 2012 superpopulair werd. Het nummer Gangnam-style heeft de deuren voor K-pop geopend.

K-Pop mixt verschillende populaire muziekstijlen door elkaar, zoals pop, hip-hop en R&B. K-Pop is zo populair dat de fans zelfs hun een eigen kledingstijl hebben.

K-Pop is de toekomst. Heel wat kinderen in Zuid-Korea willen zelf beroemd worden. Na de schooluren volgen ze speciale K-Pop dans- en zanglessen.

Je hebt de Flash player nodig om deze video te bekijken. Je kan deze hier downloaden.

12 augustus 2019 

Loading icon