Niet iedereen houdt zich aan de coronaregels

Om ervoor te zorgen dat het coronavirus zich niet verder kan verspreiden, gelden er sinds 12 maart strenge maatregelen in ons land. De regels duren voorlopig tot 19 april, maar kunnen verlengd worden. Toch zijn er veel mensen die de regels overtreden.

Waarom binnen blijven?

Het coronavirus is heel besmettelijk en daarom is het belangrijk om zo veel mogelijk binnen te blijven en contact met anderen te vermijden!

Als we de regels volgen, dan maken we minder kans om zelf ziek te worden of om anderen te besmetten. En als er minder besmettingen zijn, dan kunnen de maatregelen opnieuw minder streng worden.

supermarkt

In je kot blijven = levensbelangrijk!

Tijdens de eerste weken hielden de meeste mensen zich goed aan de strenge regels. Maar door het mooie weer en de paasvakantie, kwamen er dit weekend heel veel mensen buiten.

Jammer genoeg hield niet iedereen zich aan de regels. Zo moest de politie enkele feestjes bij mensen thuis stoppen, lopen mensen te dicht bij elkaar in de supermarkt en is het te druk in enkele parken.

Viruskenner Marc Van Ranst vindt dat heel jammer:

"Mensen die de regels verbreken, verbrodden het voor iedereen"

marc

Maatregelen versoepelen?

Woensdag komt de Nationale Veiligheidsraad nog eens samen om te beslissen of de maatregelen verlengd worden.

Zolang niet iedereen zich strikt aan de maatregelen houdt, blijft het virus zich verspreiden en kan de overheid die niet minder streng maken.

Dus ook al ben je het na weken binnenzitten echt wel beu...  blijf toch maar in je kot!

12 april 2020

Loading icon