Magische schat ontdekt in Pompeii

In Italië hebben onderzoekers een bijzondere ontdekking gedaan. Ze hebben een raadselachtige schatkist opgegraven! In de kist zitten kristallen, amuletten, speciale kevers, poppen, knopen gemaakt van bot, een kleine schedel en nog veel meer.

Pompeii

De schat werd ontdekt in Pompeii, dat is een oude stad in Italië uit de Romeinse tijd. Bijna 2000 jaar geleden is daar een vulkaan uitgebarsten: de Vesuvius. De hele stad werd onder as bedolven, waardoor de stad heel goed bewaard is gebleven.

Onderzoekers vinden daarom nog altijd dingen terug die ons veel bijleren over de Oude Romeinen. Zoals deze schat bijvoorbeeld! 

De archeologen die de schat hebben opgegraven, denken dat ze misschien deel uitmaakt van een schatkamer van een tovenaar! Surprised Sommige spullen in de kist zouden geluk hebben gebracht, andere dienden dan weer om mensen te helpen. Zoals vrouwen die geen kinderen konden krijgen, bijvoorbeeld. 

Pompeii

Vorig jaar werd er op dezelfde plaats nog een opschrift gevonden. Daardoor konden onderzoekers de exacte datum van de vulkaanuitbarsting in Pompeii bepalen: 24 oktober 79 na Christus.

14 augustus 2019

Loading icon