Afscheid van Bjorg Lambrecht

Familie, vrienden, kennissen en fans namen vandaag afscheid van Bjorg Lambrecht. De jonge talentvolle renner kwam vorige week om het leven na een zware valpartij tijdens de Ronde van Polen. Hij was net 22 jaar geworden.

kerk

Triestig afscheid van "kleine koning"

Er was veel volk in Knesselare, de thuisgemeente van Bjorg. Naast zijn familie en vrienden waren ook zijn ploegmaats en mensen uit de wielerwereld aanwezig. Niet iedereen kon in de kerk binnen en daarom keken zo'n 500 supporters buiten op een groot videoscherm naar de plechtigheid.  

videoscherm

In heel Knesselare stond Bjorg bekend als "de kleine koning". Hij was klein van gestalte, maar een groot talent. Hij stond aan het begin van een heel mooie toekomst als wielrenner. Overal hingen Belgische vlaggen en witte ballonnen. Voor veel huizen lagen knuffelberen met daarop de tekst "RIP, Bjorg"

bjorg foto

Wielerwereld in rouw

Zijn familie heeft het heel moeilijk met het verlies en ook veel vrienden en andere wielrenners zijn heel verdrietig. Enkelen lazen een tekst voor in de kerk en deelden hun mooiste herinneringen aan Bjorg.

"En toen kreeg ik dat verschrikkelijke telefoontje. Ik moet mij erbij neerleggen dat ik alleen nog maar herinneringen aan je kan ophalen. Je hebt voor altijd een plaats in mijn hart.”  ex-ploegmaat Senne

“Je bent een enorm voorbeeld voor mij. Je doorzettingsvermogen, strijdlust en winnaarsdrang zullen altijd mijn motivatie blijven. Je zal altijd blijven meefietsen. Op een andere manier, maar je zal er altijd bij zijn." collega renner.

Eén ding is zeker, Bjorg Lambrecht gaat heel erg gemist worden. 

rouwkaartje

krans

13 augustus 2019

Loading icon