Jullie vragen over familie en vrienden

We krijgen van jullie heel wat vragen over het coronavirus. We beantwoorden ze hieronder!

Afstand houden

Het coronavirus is heel besmettelijk. Het virus verspreidt zich via druppeltjes. Als iemand hoest of niest, komen er heel veel druppels vrij. Als je die druppeltjes inademt, kan je dus besmet raken.

Daarom is het belangrijk om contact met mensen te vermijden. De bedoeling is dat iedereen zo veel mogelijk binnen blijft. Alleen zo kunnen we de verspreiding van het virus tegenhouden.

Hugging

Mag ik nog met vrienden en vriendinnen afspreken?

Neen. Je mag niet meer bij je vrienden op bezoek gaan. De regering wil wel dat iedereen gezond en fit blijft. Daarom zijn alle sporten die zelf kan doen toegelaten. Bijvoorbeeld: fietsen, wandelen, joggen, skateboarden,...

Je mag dit ook doen met je gezin en met één extra vriend of vriendin. Je moet wel voldoende afstand houden (1,5 meter) en in de buurt van je eigen huis blijven. Je mag niet ‘rondhangen’ in een skatepark.

Mag ik mijn grootouders nog bezoeken?

Neen. Ook dat mag niet meer. Oudere mensen zijn heel gevoelig voor het virus. Het kan ook gevaarlijk zijn voor hen. Wie thuisblijft, kan het virus niet doorgeven

Probeer je grootouders op een andere manier te bezoeken, bijvoorbeeld via Skype of FaceTime. Je kan ook een brief sturen!

Oma

13 maart 2020

Loading icon