Piramide eindelijk open voor publiek

Voor de eerste keer sinds 1965 stelt Egypte de piramide van Snofroe in Dasjoer open voor publiek. Het land hoopt op die manier meer toeristen te kunnen lokken.

snofroe

De 'knikpiramide' van farao Snofroe is 4.600 jaar oud en staat ten zuiden van Caïro, de hoofdstad van Egypte. Halverwege de bouw ontstonden er scheuren, daardoor zijn de wanden van de piramide uiteindelijk wat meer naar elkaar toe gebouwd en lijkt het alsof er een 'knik' in zit.

Bezoekers kunnen de piramide van 101 meter hoog bezoeken, maar daarvoor moeten ze wel nog door een nauwe schacht van 79 meter lang afdalen. Aan het einde van die gang zijn twee kamers te bewonderen.

schacht

Tweede piramide

Wie wil kan zelfs een kijkje nemen in een tweede piramide naast die van Snofroe. Die piramide is 18 meter hoog en waarschijnlijk gemaakt ter ere van zijn echtgenote Hetepheres.

Toeristen

Egypte wil met de piramides meer toeristen lokken. Toerisme is een van de belangrijkste bronnen van inkomsten in het land. Maar door verschillende aanslagen de voorbije jaren, komen er minder toeristen.

Je hebt de Flash player nodig om deze video te bekijken. Je kan deze hier downloaden.

14 juli 2019

Loading icon