Wow! Deze drone plant bomen

Dat de aarde opwarmt, dat weten we allemaal. Door bossen te planten kunnen we de klimaatopwarming tegen gaan. En deze nieuwe uitvinding kan daarbij helpen!

Drone-bomenplanter?

Het toestel is gemaakt om bodems te bombarderen met zaadcapsules. Uit die zaadjes groeien na een tijdje bomen.

Om tien van die boomplantende drones te besturen, zijn er maar twee piloten nodig. En tien drones kunnen tot 400.000 bomen per dag planten!

Vorig jaar is het op grote schaal uitgetest in Myanmar, een land in Zuidoost-Azië. De zaden die toen in de bodem zijn geschoten, zijn ondertussen kleine boompjes!

drone

Bomen tegen de opwarming van de aarde

De klimaatexperts van de Verenigde Naties, een internationale organisatie, zegt dat bomen planten de beste manier is om de klimaatopwarming tegen de gaan.

De opwarming van de aarde komt vooral door CO2-uitstoot. CO2 ontstaat bijvoorbeeld door het verbranden van kolen, olie en gas. Fabrieken, auto's en vliegtuigen verbranden die stoffen en zorgen er dus voor dat er veel CO2 in de lucht komt.

Gelukkig beschikken planten en bomen over een soort van superkracht: ze kunnen CO2 weer veranderen in zuurstof! Het is dus heel belangrijk dat er voldoende planten en bomen op onze planeet groeien.

Tegen 2060 hoopt het bedrijf met de drones wereldwijd een half miljard bomen te hebben aangeplant.

drone2

14 september 2019

 

 

Loading icon