Prijzen voor de grappigste wetenschappelijke onderzoeken

Volgende week worden de Nobelprijzen bekend gemaakt. Dat zijn prijzen voor mensen of organisaties die iets uitzonderlijk hebben bereikt.

Maar enkele weken op voorhand vinden de Ig Nobelprijzen uitreikingen plaats! Dat zijn prijzen voor grappig wetenschappelijk onderzoek.

Grappige onderzoeken

Zo deed een Brit onderzoek naar aan welk lichaamsdeel krabben het meeste deugd doet. Het resultaat? Op de eerste plaats de enkel, gevolgd door de rug en de onderarm.

De ingenieursprijs ging naar een onderzoeker uit Iran. Hij maakte een machine waar je een baby in kan stoppen met een vuile luier. Even later komt die er proper gewassen en voorzien van een schone luier uit!

En nog meer goed wetenschappelijk nieuws: pizza eten is niet perse ongezond. Mensen die pizza eten, krijgen niet vaker kanker dan mensen die dat niet doen. Smakelijk!

Je hebt de Flash player nodig om deze video te bekijken. Je kan deze hier downloaden.

Saaie speeches verboden!

Aan de onderzoeken is allemaal echt en serieus gewerkt. Maar met deze feestelijke uitreiking willen de bedenkers laten zien dat wetenschap niet enkel nuttig, maar ook leuk en grappig kan zijn.

Bij andere prijsuitreikingen, geven de winnaars vaak heel lange speeches en dat kan wel eens saai worden... Maar daar vonden ze hier een oplossing voor!

Als de speech té lang duurt dan komt er een meisje het podium opgelopen die roept: 'Stop astublieft, ik verveel me.'

Je hebt de Flash player nodig om deze video te bekijken. Je kan deze hier downloaden.

14 september 2019

Loading icon