Regen veroorzaakt grote problemen in Nepal

In Nepal, een land in het zuiden van Azië, veroorzaken moessonregens grote problemen. De hevige regen zorgt voor overstromingen en aardverschuivingen en die zijn erg gevaarlijk. Er zijn al 64 mensen gestorven en 10.000 families moesten hun huis verlaten om te vluchten.

Kaart Nepal

Moesson

De moesson in Zuid-Azië is het regenseizoen dat duurt van juli tot september. Op drie maanden tijd valt er in Zuid-Azië dan evenveel regen als tijdens een heel jaar in West-Europa! Door de hevige regen ontstaan er modderstromen en die sleuren van alles mee. De sterke wind en modderstromen zijn heel gevaarlijk en maken ieder jaar superveel slachtoffers.

 

Reddingsacties

Het regenseizoen van dit jaar is nog maar net begonnen, dus het einde is niet meteen in zicht. Reddingsteams doen er alles aan om zoveel mogelijk mensen uit gevaarlijke gebieden naar een veilige plek te brengen.

Met bootjes en zelfs helikopters zoeken ze mensen in nood op en zo konden ze dit weekend zo’n 1.400 mensen redden. Gisteren brachten ze nog een kind in veiligheid dat bedolven was geraakt onder een aardverschuiving. Oef!

Je hebt de Flash player nodig om deze video te bekijken. Je kan deze hier downloaden.

15 juli 2019

Loading icon