Binti wint Ensor op Filmfestival van Oostende

Het casino-Kursaal in Oostende rolde gisteren zijn rode loper uit! Heel wat bekende acteurs en actrices kwamen er samen voor de uitreiking van de Ensors.

Beste jeugdfilm

De Ensors zijn de belangrijkste film- en televisieprijzen in Vlaanderen. Er zijn heel wat categorieën bij de Ensors: onder andere beste film, beste acteur/actrice, beste televisieprogramma en ook beste jeugdfilm!

In die laatste categorie waren er vijf kanshebbers: Nachtwacht: de Poort der Zielen, Corgi, Sinterklaas en de Wakkere Nachten, Ce Magnifique Gâteau! en Binti.

En Binti kaapte de eerste prijs weg! Bebel Tshiani (Binti) en Mo Bakker (Elias), die de hoofdrollen spelen, straalden op de rode loper!

rode loper binti

Achter de schermen

Het verhaal gaat over de 12-jarige Binti die ervan droomt om vlogger te worden. Maar op een dag moet ze samen met haar papa vluchten voor de politie omdat ze niet de juiste papieren heeft om in België te mogen blijven wonen.

Tijdens haar vlucht ontmoet ze Elias. En samen bedenken ze een originele manier zodat Binti toch in België kan blijven.

Exact één jaar geleden waren de opnames van de film nog bezig en Karrewiet was erbij! Check de video onderaan als je nieuwsgierig bent naar hoe zo een film gemaakt wordt.

Je hebt de Flash player nodig om deze video te bekijken. Je kan deze hier downloaden.

15 september 2019

Loading icon