Jongen vindt brief van 50 jaar oud

jongen brief

De 9-jarige Jyah Elliot deed de ontdekking van zijn leven op een strand in Australië! Hij vond een flesje met daarin een bijzondere brief. Nu hoopt hij dat hij de afzender kan vinden.

Jyah ontdekte het flesje met de brief in de duinen terwijl hij met zijn vader aan het vissen was. Ze hebben het potje gebroken om de brief eruit te krijgen en wat bleek? De brief was bijna 50 jaar oud!

De afzender van de brief was Paul Gilmore, die op 17 november 1969 op een boot zat van Engeland naar Australië. Hij schreef het volgende:

"Mijn naam is Paul Gilmore, ik ben dertien (13) jaar oud. Ik ben van Engeland en ik reis naar Melbourne, Australië. Dit schip is Tv Fairstar, Sitmar Line. We bevinden ons 1.000 mijl ten oosten van Fremantle, Western Australia. Antwoord alsjeblieft, Paul Gilmore, 24 Sunshine Avenue, Mitcham, Melbourne, Australië." 

brief

 

De jongen die de brief schreef zal nu zo’n 63 jaar oud zijn! Jyah wil toch graag zijn wens in vervulling laten komen en hij schreef een brief naar het adres dat Paul opgaf, maar de kans is natuurlijk groot dat Paul daar niet meer woont. Daarom proberen Jyah en zijn ouders Paul nu te vinden via sociale media. Spannend!

Foto's: ABC Perth

18 juli 2019 

Loading icon