Stickers te koop!

sticker rode kruis

Het is weer zover: op alle grote kruispunten van het land, staan vrijwilligers van het Rode Kruis stickers te verkopen. Met het geld dat ze daarmee inzamelen, kunnen ze levens redden.

Het Rode Kruis?

Het Rode Kruis is een organisatie die werkt met vrijwilligers. Dat zijn mensen die in hun vrije tijd andere mensen gaan helpen, zonder dat ze daar geld voor krijgen. Dit is wat ze zoal doen:

Eerste hulp

De vrijwilligers van het Rode Kruis worden opgeleid om eerste hulp te bieden bij ongevallen. Je ziet hen vaak op grote evenementen. Daar behandelen ze alles, van bloedneuzen tot hartaanvallen.

EHBO-opleidingen

Daarnaast geven ze ook opleidingen EHBO, om aan zo veel mogelijk mensen te leren hoe je eerste hulp toedient, want dat kan eigenlijk iedereen!

Bloed inzamelen

Mensen die ziek zijn of bijvoorbeeld een ongeval hebben gehad, moeten soms bloed krijgen. Dat is heel belangrijk om te overleven. Het Rode Kruis gaat heel het land rond om het bloed van gezonde mensen in te zamelen om zieken te helpen.

noodhulp rode kruis

Internationale hulp

De vrijwilligers van het Rode Kruis gaan ook helpen bij rampen in het buitenland. Ze gaan daar eerste hulp toedienen en eten en medicijnen geven.

Jeugd Rode Kruis

Wat kan jij doen?

Bloed geven en geld doneren mag pas vanaf 18 jaar, maar wat jij wél al kan doen om het Rode Kruis te helpen, is je aansluiten bij het Jeugd Rode Kruis. Dat is een soort jeugdbeweging waar je ook eerste hulp leert. Zo kan je het Rode Kruis helpen om mee levens te redden!

19 april 2018

 

Loading icon