Trump krijgt boze reacties

Het is geen gemakkelijke week voor de Amerikaanse president Donald Trump. Hij krijgt veel boze reacties op zijn uitspraken op Twitter en een speech die hij hield voor zijn supporters.

De week begon met een tweet die president Trump op zijn kanaal plaatste. Hij maakte daarin een opmerking over een aantal vrouwen in de Amerikaanse politiek die kritiek geven op zijn beleid. De tweet was specifiek gericht naar vrouwen met roots in andere landen dan de VS.

Trump krijgt boze reacties

De vier vrouwen waarover Trump het heeft vinden dat hij zijn werk niet goed doet en gaan vaak tegen hem in. Zij en veel andere Amerikanen waren erg boos om de tweet. De tegenstanders van Trump, de Democratische partij, noemden de uitspraak racistisch

Trump krijgt boze reacties

"Stuur haar terug!"

Trump heeft geen spijt van zijn tweet. Hij herhaalde de boodschap zelfs nog eens tijdens een verkiezingsbijeenkomst in Californië. Hij vindt dat de vier vrouwen geen kritiek mogen geven op zijn beleid en zegt dat ze geen liefde hebben voor de VS.

Trump reageerde vooral fors op één specifieke vrouw, Ilhan Omar. Zij verhuisde als kind met haar ouders uit Somalië naar de VS. Toen hij het over Omar had, begon zijn publiek te roepen: "Stuur haar terug! Stuur haar terug!"

Trumps supporters zijn fan van zijn harde taal, maar tegenstanders vinden dat hij deze keer echt te ver is gegaan.

19 juli 2019

Loading icon