Wat? Alweer een hittegolf op komst

Jeej! Haal die waterpistolen en zwemkleding maar boven, want volgende week wordt het superwarm. Zelfs zo heet dat weermannen spreken van een nieuwe hittegolf! Dat is leuk, maar het heeft ook wel wat gevolgen.

gifje

Heet, heter, heetst

Het weer tijdens deze vakantie is nog niet heel zonnig geweest, maar daar komt maandag verandering in. Dan halen we 27 graden en daarna stijgt de temperatuur zelfs naar 35 graden!

De hele week wordt het dus lekker warm en waarschijnlijk zullen we kunnen spreken van een hittegolf. Daarvoor moet het minstens 5 dagen lang 25 graden zijn, waarvan 3 dagen met meer dan 30 graden. #zotjes

Uitzonderlijk

Het is best uitzonderlijk dat we twee hittegolven in één zomer zullen hebben. Vorig jaar was dat ook al zo, maar daarvoor was het al van 2006 geleden.

zee

Goed en slecht nieuws

De hittegolf is heel goed nieuws als jij volgende week naar zee wil gaan, maar het zorgt ook voor veel droogte in ons land. Daarom is nu code oranje afgekondigd! Dat wil zeggen dat boeren bijvoorbeeld geen water meer mogen halen uit rivieren om te sproeien.

Gelukkig mag je nog wel leidigwater gebruiken om je plantjes water te geven of je zwembad te vullen. Al moet je dat water zeker niet verspillen, door er bijvoorbeeld mee te spelen.

Zwembad

Water!

Als het zo warm wordt, dan weet je wat je te doen staat: Drink voldoende water en smeer je goed in als je in de zon loopt!
19 juli 2019
 
Loading icon