Ed Sheeran krijgt eigen tentoonstelling in geboortestad

Ed Sheeran fans, opgelet! De populaire Britse muzikant Ed Sheeran heeft nu een eigen tentoonstelling. 

Ed Sheeran tentoonstelling

In de Engelse stad Ipswich is een echte Ed Sheeran-tentoonstelling gestart. Dat is geen toeval: Ipswich is namelijk de stad waar Ed is opgegroeid.

Gebuisd voor muziek?

Je kan er gratis familiefoto’s, persoonlijke spullen en zelfs oude schoolrapporten van de populaire zanger gaan bekijken. Daarop kan je lezen dat zélfs de grote Ed Sheeran ooit gebuisd is voor... muziek! #saywhat?

Het gebuisde rapport van Ed Sheeran

Ed stopte toen met een muziekopleiding om op te treden tijdens een voorprogramma. Voor de rest was hij natuurlijk een voorbeeldige student. Hij werd zelfs door één van zijn leerkrachten een “natural performer” (of een “geboren artiest”) genoemd. 

Ideetje van papa John

De tentoonstelling was een ideetje van papa John Sheeran. Hij contacteerde meteen een aantal musea, die wild waren van het idee.

“Ed kwam op een dag in pyjama en kamerjas naar beneden en bracht ons zijn allereerste nummer”

En wat vindt Ed zelf van de tentoonstelling? Die begint nu aan de laatste week van zijn grote wereldtournee. “Ik ben blij dat mijn vader alle jeugdherinneringen heeft bewaard”, schreef hij op de tentoonstelling.

Baby Ed Sheeran

De tentoonstelling kreeg de naam “Ed Sheeran: made in Suffolk” (of “Ed Sheeran: gemaakt in Suffolk”) en kan je nog tot mei volgend jaar gaan bezoeken.

21 augustus 2019

Loading icon