Schattige tapir geboren in Zoo van Antwerpen

In de Zoo van Antwerpen is afgelopen weekend een tapir geboren. Het diertje is het derde jong van tapir Nakal. Of het een jongetje of een meisje is, weten we voorlopig niet.

tapir

Geslacht onbekend

Daarvoor moet het eerst een plasje doen. Wat we wél weten is dat het kalfje na een zwangerschap van 13 maanden geboren werd en dat het kerngezond is. Voorlopig blijft de baby tapir nog binnen, dicht bij zijn mama, maar je kan de baby-tapir wel al bezoeken

Een tapir?

Een tapir is een zoogdier dat met zijn slurfje gras, bladeren, allerlei planten en vruchten eet. Ze komen vooral voor in regenwouden in Zuid-Oost Azië en in Zuid-Amerika. De tapir-familie in de Zoo van Antwerpen is de enige soort die in Azië voorkomt.

Camouflage

De baby tapir is bruin met witte vlekjes en streepjes. Na enkele maanden verkleurt zijn vel. Het voorste deel van zijn lichaam en poten worden dan zwart. De rest is wit, de perfecte camouflage voor in het regenwoud.

Kies je mee?

De verzorgers van de zoo zullen nu een lijstje maken met hun twee favoriete namen. Op Facebook kan je meestemmen voor één van beide namen.

Je hebt de Flash player nodig om deze video te bekijken. Je kan deze hier downloaden.

20 augustus 2019

Loading icon