Prinses Elisabeth gaat naar militaire school

Kroonprinses Elisabeth studeert deze week af aan haar middelbare school in Wales. Na de zomervakantie gaat ze naar de Koninklijke Militaire School in Brussel. Dat heeft ze zelf beslist!

Geen diploma-uitreiking

Prinses Elisabeth heeft het vijfde en zesde middelbaar in Wales gestudeerd, dat is een deel van het Verenigd Koninkrijk. Normaal gezien zou er dit weekend een groot afstudeerfeest zijn, maar door het coronavirus is dat afgelast.


de Koninklijke Militaire School in Brussel

Elisabeth is trouwens al twee maanden thuis. Net als iedereen krijgt ook zij online les vanuit haar ‘kot’.

Kamp Waes light

Op haar eerste schooldag vertrekt de prinses al op kamp. Samen met honderd andere studenten gaat ze vier weken lang naar de kazerne van Elsenborn, een dorp dichtbij de Duitse grens.

De studenten leren er kaartlezen, schieten, op bivak gaan,… De kolonel van het leger heeft al gezegd dat Elisabeth geen speciale behandeling krijgt. Ze zal dus net als iedereen door de modder moeten kruipen! De prinses is nu al aan het sporten zodat ze helemaal klaar is voor de opleiding. 

Een strak schema

Maar ook na die vier weken blijft de militaire opleiding streng. De studenten krijgen een strak schema: elke ochtend opstaan om zes uur en les van kwart voor acht tot zes uur!

Iedere week wordt er vijf uur gesport, en krijgen de studenten één avondje vrij. Oef! Net als in Wales zal Elisabeth ook in deze school op internaat zitten.

Waarom gaat de prinses naar een militaire school?

Wanneer Prinses Elisabeth later koningin wordt, zal ze ook opperbevelhebber van het leger zijn. De grote baas van het leger, zeg maar.

Door aan de militaire school te studeren kan Elisabeth voor het eerst kennismaken met het leger. Haar papa, koning Filip, heeft er trouwens ook gestudeerd. Herken je hem nog? 

20 mei 2020

Loading icon