Geen halve finale voor Red Panthers

De Red Panthers zijn er niet in geslaagd om door te stoten naar de halve finales op het EK in Antwerpen. De teleurstelling is heel groot.

verslagen

Gelijkspel volstond

In de laatste groepsmatch tegen Spanje liep het mis voor de Belgische hockeyvrouwen. De Red Panthers kwamen maar moeilijk in de wedstrijd en speelden zeker niet hun beste hockey. 0-0 was voldoende geweest om door te gaan naar de halve finale, maar halfweg de wedstrijd gebeurt dit:

Je hebt de Flash player nodig om deze video te bekijken. Je kan deze hier downloaden.

Twijfelachtig doelpunt

Spanje speelt de bal tot OP de doellijn, maar echt binnen lijkt die niet te gaan. De videoscheidsrechter herbekijkt de beelden uit alle mogelijke hoeken en beslist dan…dat de bal wél over de lijn is gegaan. Doelpunt voor Spanje.

boon

Game over

En zo staan de Panthers plots 0-1 achter. Een doelpunt is nu absoluut nodig of het EK voor de vrouwen is voorbij. De Red Panthers zijn enorm zenuwachtig en krijgen geen echte kansen meer om de gelijkmaker te scoren. De tijd tikt weg en dan is het GAME OVER.

De hockeyvrouwen zijn heel teleurgesteld. Vooral in zichzelf en het spel dat ze niet hebben kunnen spelen. 

troost

Frustratie

Speelster Aline Fobe stond aan de goal toen het enige doelpunt viel: "Je voelt dan frustratie en het is moeilijk om dat los te laten in de rest van de wedstrijd." Maar eerlijk is eerlijk: "We groeiden in de match en we geloofden erin, zeker bij de rust. Maar het zat er niet in. We mogen het zeker niet op de scheidsrechter steken, we hebben het aan onszelf te danken."

spanje

 22 augustus 2019

Loading icon