Geld tegen wapens

Ook beroemdheden willen een steentje bijdragen aan de strijd tegen wapens die momenteel aan de gang is in de Verenigde Staten. Verschillende sterren hebben al een half miljoen dollar gedoneerd.

March for Our Lives

De strijd tegen wapens die vorige week is gestart in Florida, krijgt heel veel steun. Na de schietpartij in een school begonnen leerlingen op straat te komen om een strengere wapenwet te eisen. Ook in de rest van de Verenigde Staten komen nu massaal scholieren op straat. Om al die strijdlustigheid samen te brengen, wordt op 24 maart de "March for Our Lives' of 'Mars voor Onze Levens' gehouden in Washington DC, de hoofdstad van de Verenigde Staten.

Beroemdheden

Niet alleen scholieren, maar ook verschillende beroemdheden vinden dat het moeilijker moet worden om wapens te kopen in de Verenigde Staten!

Om de mars te steunen hebben onder andere filmregisseur Steven Spielberg, televisiester Oprah Winfrey en filmster George Clooney elk al € 400.000 gedoneerd.

Met dat geld kunnen de organisatoren van de mars nog meer mensen oproepen om mee te doen en het protest ook nog luider en opvallender maken.

Dat zal nodig zijn, want vandaag heeft president Trump gezegd dat hij net meer op wapens wil inzetten...

Daarover lees je alles in de Karrewiet-app om 15.30u!

22 februari 2018

Loading icon