7.000 dominostenen geven startschot

7.000 reuzedominostenen trokken gisteren door de straten van de Gentse binnenstad. Ze stonden opgesteld tussen de wijken Ledeberg en Moscou.

In totaal was de rij dominostenen meer dan 2 kilometer lang, en het duurde 40 minuten vooraleer ze allemaal waren omgevallen! De stenen vielen in scholen, cafés, de kerk, de moskee en zelfs in het huis van de pastoor!

Heel wat mensen werkten samen om het parcours te bouwen én te bewaken. En dat was precies de bedoeling van het project: aantonen dat architectuur mensen in de stad met elkaar verbindt.

Het thema van dit Festival van de architectuur is dus ‘Verbind de stad’. Want in de toekomst zullen we dichter bij elkaar wonen. We zullen dus creatief moeten zijn met minder ruimte. Waarom geen sporthal op het dak van de supermarkt bijvoorbeeld? Of de auto delen met de buren? Of wat dacht je van een park op poten?!

De hele week lang is er nog vanalles te doen op het festival: tentoonstellingen, films, wandelingen en nog veel meer! Check alle activiteiten op festivalvandearchitectuur.be.

22 september 2019

Loading icon