Kunnen we binnenkort zelf de ruimte in?

Heb jij ooit al eens een bezoekje willen brengen aan het Internationale Ruimtestation ISS? Wou je altijd al eens een ruimtereis maken? Dat kan misschien binnenkort!

Internationaal Ruimtestation ISS

Twee Amerikaanse astronauten hebben een extra landingsplaats gemaakt op het Internationale Ruimtestation ISS. Dat station is erg belangrijk voor de toekomst van de ruimtevaart.

Bedrijven in de ruimte

De landingsplaats is heel belangrijk voor het ISS. Voor het eerst kunnen nu ook bedrijven een raket naar het ruimtestation sturen. Vroeger mocht enkel de Amerikaanse overheidsdient voor de ruimtevaart dat doen. Die noemen we ook de NASA.

Astronauten Nick en Andrew maken het ruimtestation dus eigenlijk klaar om bezoekers te ontvangen. In september zal een Amerikaanse bedrijf het station testen door een pop op te sturen. 

Gaan we zelf de ruimte in?

Mogen we dan binnenkort zelf ook de ruimte in? Daarvoor moeten we nog een tijd wachten. Maar de astronauten krijgen binnenkort wel nieuw gezelschap.

De Russische robot Fiodor mag wél de ruimte in. Hij vliegt binnenkort naar het ISS om de astronauten te helpen.

Robot Fiodor

Je kan de avonturen van Fiodor ook volgen! De robot heeft een eigen Instagram- en Twitterprofiel. Maar de kans dat hij je selfies zal sturen, is erg klein.

Zou jij zelf graag een ruimtereis maken?

Loading icon