Wereldwijd protest tegen de branden in het Amazonewoud

Het Amazonewoud is heel groot en ligt verspreid over negen landen, maar meer dan de helft van het woud ligt in Brazilië. Daarom zijn er al de hele week protesten tegen de Braziliaanse president Jair Bolsonaro. Hij zou te weinig doen om het woud te redden.

bolsonaro

#prayforamazonia

De Franse president Emmanuel Macron noemt de branden een ‘internationale crisis’. Ook klimaatactiviste Greta Thurnberg is kwaad en zegt dat de oorlog tegen de natuur moet stoppen.

Maar niet enkel milieuactivisten vragen meer aandacht voor het Amazonewoud, ook veel beroemde sterren zoals Ariana Grande, Leonardo Dicaprio en Shakira roepen op tot actie!

De hashtag #prayforamazonia is superpopulair op sociale media. Voetballer Cristiano Ronaldo plaatste deze foto op zijn instagram:

ronaldo

Hij schrijft erbij: "Het Amazonewoud zorgt voor meer dan 20% van onze zuurstof en het staat nu al 3 weken in brand. Wij moeten iets doen om onze planeet te redden. #prayforamazonia "

Onderzoek gestart

Het Braziliaanse gerecht is met een onderzoek gestart naar de bosbranden. Ze denken dat de branden worden aangestoken door boeren die op die manier meer landbouwgrond willen maken.

Het gerecht gaat nu controleren of iedereen zich aan de milieuwetten houdt.

De Braziliaanse president Bolsonaro zegt dat hij niet genoeg middelen heeft om de branden te bestrijden.

Je hebt de Flash player nodig om deze video te bekijken. Je kan deze hier downloaden.

23 augustus 2019

Loading icon