Botten van 60 mammoeten gevonden in Mexico

In Mexico, een land in Zuid-Amerika, zijn de skeletten gevonden van zo’n 60 mammoeten. En die zijn toevallig ontdekt!

Mammoet

Luchthaven

In het noorden van Mexico zijn werkmannen al een hele tijd aan het graven om een luchthaven te bouwen. Maar tijdens dat graven vonden ze plots iets heel speciaal!

Botten van mammoeten

Ze zagen iets dat heel erg leek op een skelet. De werkmannen belden meteen een archeoloog die de botten kon inspecteren. En wat bleek? Het waren skeletten van mammoeten!

Mammoet

Mammoeten waren een soort gigantische olifanten, die zo’n duizenden jaren geleden leefden.

Oude rivier

Experten denken dat er vroeger een oude rivier was op de plek waar nu de luchthaven zou komen. Aan de rivier groeide er veel gras en riet. Daar zijn mammoeten dol op! De archeologen denken dat de dieren elke dag zo’n 150 kilogram aan de rivier aten.

Wel bizar

Al is het wel een beetje bizar dat de dieren daar gestorven zouden zijn. Experten hebben een paar verklaringen gezocht. Zo denken ze dat er heel veel modder was bij de rivier. Het kan dus zijn dat de mammoeten daarin vast zaten.

Lake

Maar de mammoeten kunnen ook gewoon opgegeten zijn door andere dieren.

Of was het de mens?

Al denken experten dat de dieren misschien gestorven zijn door de mens! Jagers kunnen de dieren naar de modder hebben gedreven. Dan zaten ze vast en kon de mens het vlees van de mammoet opeten.

Heel belangrijke ontdekking

Als dat zo is, dan hebben de wetenschappers een heel belangrijke ontdekking gedaan. Dan zouden ze zeker weten dat de mens valkuilen maakte voor de mammoets.

En misschien is het ook wel de oudste val die door de mens ooit gemaakt is! #afwachten

23 mei 2020

Loading icon