Noord-Italiaanse steden afgesloten door coronavirus

In Italië zijn steeds meer mensen bezorgd over het coronavirus. Verschillende gemeenten zijn volledig afgesloten om nieuwe besmettingen te voorkomen.

Italië

Geen school

De overheid heeft verschillende gemeenten in het noorden volledig afgesloten. In die gemeenten wonen mensen die besmet zijn met het virus. Alleen met als je toestemming hebt, mag je de stad nog in of uit.

Venetië

Scholen en universiteiten blijven voorlopig dicht, net als theaters, cinema's en musea. En ook het wereldberoemde carnaval van Venetië is een heel stuk ingekort.

Veel besmettingen

Al deze maatregelen zijn nodig omdat het virus al zo'n 150 mensen besmet heeft in Italië. En er zijn daar ook al vijf mensen overleden aan het virus.

Supermarkt

Eten inkopen

De regering zegt dat het beter is om niet naar buiten te gaan. Daarom gingen mensen gisteren massaal naar de supermarkt om genoeg voedsel te kopen voor de volgende dagen.

Andere besmettingen

Niet alleen in Italië duikt het virus nu op. Ook in Azië blijft het aantal besmettingen toenemen. Zo zijn er in China intussen al bijna 2.600 doden geteld en zo'n 77.000 mensen zijn besmet.

Paniek

Geen paniek

Het klinkt misschien allemaal wat eng, maar je moet niet bang zijn. In ons land is er nog maar één iemand besmet met het virus en die persoon is ondertussen weer helemaal in orde.

Het coronavirus is ook alleen gevaarlijk voor oudere mensen.

24 februari 2020

Loading icon