Voorspelde de film Rapunzel het coronavirus?

De fans van de film Rapunzel hebben iets heel bizar ontdekt. Ze denken dat de film over de prinses met het lange haar het coronavirus voorspeld zou hebben. #omg

Rapunzel

Veel tijd

Iedereen moet thuisblijven door het coronavirus en dus is er veel meer tijd om films en series te bekijken. Zo hebben de fans van Rapunzel iets vreemd ontdekt...

Tangled

Herkenbaar

Iedereen kent het verhaal van Rapunzel, de prinses die héél lang haar heeft en opgesloten zit in een toren. Ze werd 18 jaar lang opgesloten door haar moeder om haar te beschermen tegen de gevaren van de buitenwereld. 

Maar daar blijft het niet bij, want een fan merkte op dat het koninkrijk in de film een heel speciale naam heeft: CORONA!

Tangled

De prinses moest dus binnenblijven om zichzelf te beschermen tegen alle gevaren in het koninkrijk Corona!

The Simpsons ook

Niet alleen Rapunzel zou het virus voorspeld hebben, ook de serie The Simpsons zou het coronavirus hebben zien aankomen.

In een aflevering uit 1993 zien heel wat mensen overeenkomsten met wat we nu meemaken. De aflevering gaat over een soort griep die ontstaan is in Azië.

Griep

Foute voorspelling

Toch is de voorspelling puur toeval! De meeste afleveringen zijn gebaseerd op dingen die gebeurd zijn in de jaren ’60, ’70 of ’80. Zo was deze aflevering gebaseerd op de Hongkonggriep van 1968.

Ook in boek

Ook het boek 'Ogen der duisternis' uit 1981 wordt plots superveel besteld! Dat komt omdat de schrijver in zijn boek de uitbraak van het coronavirus zou voorspellen.

Hij schrijft over een virus dat in het geheim is ontwikkeld net buiten Wuhan. De Chinezen noemen het Wuhan-400.

Klopt niet

Veel mensen zijn verbaasd over de gelijkenis met het coronavirus. Maar als je alle 263 pagina’s van het boek leest, zal je maar weinig andere overeenkomsten vinden.  

Leuk maar toch opletten

Het is best leuk om in films, series of boeken te zoeken naar voorspellingen van het coronavirus. Maar vaak kloppen ze niet! Geloof niet dus niet zomaar alles wat je op internet leest.

24 maart 2020

Loading icon