Foto's van jezelf op een ander profiel verwijderen

[deel 4]

Privacy-wat?

Wat doe je als iemand je privacy schendt? Bij wie kan je terecht?

Selfie

Sociale media

Als iemand jouw informatie of een foto van jou op sociale media plaatst zonder jouw toestemming, kan je aan die persoon vragen om die info of foto weg te halen. Als die dat niet doet, kan je naar het sociale medium zelf bellen of mailen om de info of foto te verwijderen.

De contactgegevens daarvoor vind je in de privacyverklaring van het medium. (Dat is die lange tekst die je bij het begin moet aanvaarden.)

emoji's

Andere websites

Dezelfde regels gelden voor alle andere websites. Jouw gegevens zijn jouw eigendom en dus beslis jij waar ze wel of niet mogen verschijnen.

Nog altijd online?

Kan staat je foto of info nog altijd online? Dan kan je hulp vragen aan de privacycommissie via de website ikbeslis.be. Daar kan je ook alles over privacy nalezen.

emoji's

In het echt

Die privacyregels gelden natuurlijk niet alleen online. Als iemand zonder jouw toestemming jouw persoonlijke gegevens doorgeeft aan iemand anders, schenden ze eigenlijk je privacy.

Als jouw foto in een chirolokaal hangt, zonder jouw toestemming, is jouw privacy geschonden. Ook dan mag je vragen om die foto te laten verwijderen. En ook hier kan de privacycommissie je helpen als ze niet luisteren.

Verwijder foto

Noodoplossing

Als de privacycommissie je niet kan helpen, kan je als noodoplossing naar de politie.

24 mei 2018

Loading icon