Bana schrijft een brief voor Donald Trump

Bana ken je misschien nog wel. Het meisje uit Syrië postte foto's en berichten op Twitter over de oorlog in Aleppo. Ze is kunnen vluchten met haar familie en is nu veilig. Maar niet iedereen in Syrië heeft dat geluk gehad. Ze schrijft daarom nu een brief naar Donald Trump:

Beste Donald Trump,

Ik ben een meisje van 7 jaar uit Aleppo. Ik heb mijn hele leven in Syrië gewoond maar ben in december kunnen vluchten. Ik heb zoals veel andere Syrische kinderen erg geleden in de oorlog. Gelukkig leef ik nu veilig Turkije. Dat is mijn nieuwe thuis.

Mijn school in Aleppo was al snel verwoest door bombardementen. Enkele van mijn vrienden zijn gestorven. Dat maakt me heel triest want ik zou willen dat we hier samen konden spelen. Ik kon niet spelen in Aleppo, want het was een dodenstad.

Hier in Turkije kan ik dat wel. Ik kan spelen en naar school gaan. Dat is waarom vrede belangrijk is voor iedereen, ook voor u.

Jammer genoeg zijn er miljoenen Syrische kinderen die dit niet kunnen meemaken. Zij lijden door de oorlog die volwassenen voeren.

Ik weet dat u de nieuwe president van Amerika wordt, dus kan u alstublieft de kinderen in Syrië redden? U moet iets doen voor die kinderen. Ze zijn net hetzelfde als uw kinderen. Ze verdienen ook vrede.

Als u mij belooft dat u iets doet voor de kinderen in Syrië, dan ben ik nu al uw nieuwe vriend.

Groetjes,

Bana

Bana

Hopelijk heeft Donald Trump de brief goed ontvangen!

25 januari 2017

Loading icon