Italiaanse scholen tot september dicht

In Italië blijven de scholen al zeker dicht tot september. Dat heeft de Italiaanse premier Giuseppe Conte beslist. In Italië zijn nog steeds te veel mensen ziek door het coronavirus en er zijn al veel Italianen gestorven. Premier Conte wil wel dat fabrieken en winkels binnenkort weer opstarten.

Deze Italiaanse kinderen kunnen tot september niet naar school
 

Veel coronazieken in Italië

Italië was het eerste Europese land waar het coronavirus opdook, eind januari. Het virus verspreidde zich er razendsnel.

Doordat er zoveel mensen ziek werden, geraakten de ziekenhuizen al snel vol. De dokters konden dus niet iedereen helpen.

Omdat de situatie zo ernstig werd, voerde de Italiaanse premier in maart heel strenge regels in. Alle winkels behalve supermarkten en apotheken gingen dicht, scholen bleven toe en de politie controleerde iedereen die buitenkwam. 

Ondertussen gaat het beter in Italië en kan het land de regels stilaan versoepelen.

De Italiaanse premier Giuseppe Conte draagt een masker

 

Eerst fabrieken, dan winkels, maar geen scholen

Vanaf morgen mogen een aantal fabrieken weer opstarten. Premier Conte vind het belangrijk dat er opnieuw producten gemaakt worden die Italië aan andere landen kan verkopen.

Vanaf 11 mei mogen de winkels weer open die geen supermarkten zijn: kledingwinkels, speelgoedwinkels, snoepwinkels, enzovoort.

En de scholen? Die blijven dit schooljaar nog toe. Pas in september kunnen Italiaanse kinderen weer naar school, als het virus tegen dan bestreden is natuurlijk.

Deze jongens zullen zich dus nog moeten bezighouden tot de zomervakantie begint.

Geen school voor deze jongens

26 april 2020

Loading icon